Kuru Patlıcan Biber Dolması

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru dolma biber
  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 3 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber (acılı isterseniz arttırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • 1 tutam dereotu (ince kıyılmış)
  • 2 su bardağı sıcak su

Sunum için;

  • Limon

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları bol su koyduğumuz tencerede orta ateşte su kaynamaya başladıktan sonra, 10 dakika daha haşlayalım. Bu etapta patlıcanların üzerine bir kevgirle bastıralım. Patlıcanların her yerinin ıslanmasını sağlayalım.
  2. Patlıcanlar haşlanmaya devam ederken biberleri de ekleyip 5 dakika daha haşlamaya devam edelim.
  3. Haşlama bittikten sonra tencereyi ocaktan alalım. 10-15 dakika daha sıcak suyun içinde bekletelim. Sonra suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
  4. Yemeklik doğradığımız kuru soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım.
  5. Ardından domates ve biber salçasını ek edip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  6. Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Pirinç ile kavururken tuz ve baharatlarını, ince kıyılmış maydanozu ve dereotunu da ekleyip biraz daha kavuralım.
  8. Kavurma işi bitince 1 su bardağı sıcak su ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatarak pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık 10 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatalım. Son olarak 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyarak karıştıralım.
  9. Patlıcan ve biberlerin içini çok bastırmadan yaklaşık 3/4 oranında iç harçla dolduralım. Pişerken şişeceği için çok doldurmamaya dikkat edelim.
  10. Doldurulan biber ve patlıcan dolmaların açık ağızları üst gelecek halde tencereye sıkıca yerleştirelim. Üzerine dolmaların uzunluğu hizasına kadar sıcak su koyalım ve üzerine tabak kapatalım.
  11. Kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika kadar dolmalar suyunu çekene kadar pişirelim. Piştikten sonra limon ile servis edelim. Afiyet olsun.

Kuru Patlıcan Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma
Salçalı Makarna Salatası (Rus Salatasına Rakip)
Mozaik Kap Kek
Enginar Dolması
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Süzme Saray Aşuresi
Hdabla | © 2025 |