Kuru Meyveli Kurabiye
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabarma tozu
- 1 su bardağı karışık kuru meyve (ben hazır kullandım)
- Aldığı kadar un
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru meyveler hariç öteki materyalleri sırasıyla derin bir kaba koyalım .
- Unu azar azar ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Kuru meyveleri ekleyip tekrar yoğuralım.
- Dondurma kaşığıyla hal verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20dk pişirelim (süre fırına nazaran değişebilir) afiyet olsun 👌.
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















