Kuru Meyveli Kurabiye

Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- Bir çimdik tuz
- 1 çay kaşığı dolusu vanilin
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 su bardağı un(270 gr)
- Yarım paket kabartma tozu (5gr)
İç dolgusu için;
- Çeyrek su bardağından biraz fazla şeker(60gr)
- 1 yumurta akı
- 1 paket vanilya
- 100 gram kuru kayısı
- 100 gram kuru üzüm
- 80 gram ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- Toz şeker
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumuşamış tereyağı, pudra şekeri tuz ve vanilin yoğurma kabına alıp karıştıralım. Yeterlice krema kıvamına gelsin.
- Yumurta sarısı ve yoğurdu ek edip karıştırmaya devam edelim.
- Unu eleyerek bir kısmını ve kabartma tozunu da ekleyip spatula ile hamuru toparlayın.
- Kalan onu da denetimli bir biçimde ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğurun.
- Bir kase içerisinde yumurta akı ve toz şekeri mikser ile çırpın.
- 1 paket vanilyayı da ek edip kopuk kopuk oluncaya kadar çırpmaya devam edin.
- Kuru kayısıları minik küpler halinde doğrayın yumurta ak karışımı kayısıları, üzümleri ve iri kıyılmış cevizleri ek edip karıştırın.
- Hamuru üç bezeye ayıralım dikdörtgen halinde açalım.
- Uzun kenara iç dolgunun üçte birini yeyin ve rulo biçiminde sarın. Başka iki bezi de tıpkı formda hazırlayın.
- Verev olacak formda üzerine çizikler atın ve 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim verev çizgilerden kurabiyeleri dilimleyelim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun😋.
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










