Kuru Meyveli Kek

Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kabartma tozu/ vanilya
  • 1 su bardağı kuru meyve
  • 2 su bardağı un

Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpürüne denk çırpalım, üzerine süt ve yağı da ek edip karıştıralım ,un ,kabartma tozu ve ve vanilyayı ek edelim ve karıştıralım.
  2. Kuru meyveleri tabağa alıp üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip karıştırılım .
  3. Kuru meyveleri de kekin üzerine döküp afif afif karıştıralım.
  4. Yağlanmış kek kalıbına döküp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirilelim.
  5. Kek kalıbına çekilmiş fıstık yahut ceviz ekleyebilirsiniz ben o denli yaptım kalıptan daha yeterli çıkamabilmesi için.

Kuru Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kalamar Tava Ve Tarator sos
Mısır Gevreği Çıtır Kurabiye
Buğdaylı Yoğurt Çorbası
Sansebastian Cheesecake
Mercimekli Sebzeli Sağlıklı Akşam Yemeği
Glutensiz Ekmek
Hdabla | © 2025 |