Kuru Meyveli Kek

Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı kuru meyve

Üzeri için:

  • 25-30 gram tereyağ

Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpalım.
  2. Sıcak su ekleyip karıştıralım.
  3. Portakal suyu, sıvı yağ,portakal kabuğu rendesi ekleyip tekrar karıştıralım.
  4. Un, kabartma tozu ve karbonat ekleyip pürüzsüz kıvam alana dek karıştıralım.
  5. En son kuru meyveleri ekleyip karıştıralım.
  6. Yağladığımız kalıba kek harcımızı yayıp üzerine küçük kesimler halinde tereyağ koyup 180 dereceye ayarlı evvelce ısıtılmış fırında denetimli pişirelim.Afiyet olsun.

Kuru Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Ekmek
Lokum Gibi Tadıyla Tavuk Taşlık
Zeytinyağlı Enginar
Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası
Kıymalı Fırın Makarna
İçli Köfte
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet