Kuru İncir Tatlısı

Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Malzemeler için ;

  • 10 adet kuru incir
  • 5 adet ceviz
  • Ilık su

Şerbeti için ;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ( eritilmiş )

Servis için ;

  • İsteğe bağlı kaymak, antep fıstığı yahut kaymaklı dondurma

Kuru İncir Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle incirleri bir kaba alalım ve üzerine göz kararı ılık su ekleyip 15 dakika yumuşaması için bekletelim.
  2. Daha sonra suyunu süzüp incirlerin sap kısmını keselim ve kesik olan kısımları içe gerçek kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirelim.
  3. Uygun bir tavamızı ocağa alalım ve incirleri yerleştirelim daha sonra şeker, su, süt ve son olarak da eritilmiş tereyağı da ekleyip kısık ateşte 15-20 dk pişirelim ve dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz 👌👌.

Kuru İncir Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Topalak Köfte
Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Pratik Hindistan Cevizli Rulo Pasta
Un Kurabiyesi
Çilek Reçeli
Islak Kek Tarifim
Hdabla | © 2025 |