Kuru Domatesli Ekmek
Kuru Domatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram un (5 su bardağı)
- 400 gram su (2 su bardağı)
- 5 gram instant maya (2 çay kaşığı)
- 10 gram şeker (1 tatlı kaşığı)
- 10 gram tuz (1 tatlı kaşığı)
- 40 gram zeytinyağı 1/2 (yarım) çay bardağı
- 50 gram kuru domates
- 2 tatlı kaşığı kekik
- (dilerseniz yeşil ve siyah zeytin karışımı da ekleyebilirsiniz)
Kuru Domatesli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kabına 2 su bardağı ılık suyu ve mayayı ekleyip 5 dk mayanın erimesini bekleyelim.
- Ardından şeker,tuz, zeytin yağını ve unu ekleyip bir spatula yardımı ile karıştırıp üzeri kapalı bir halde 30dk dinlenmeye bırakalım.
- 30 dk sonunda karıştırılan hamura kuru domates ve kekik eklenip gereçlerin birbirine geçmesi sağlanır ve 30 dk daha dinlenmeye bırakılır.
- Mayalanan ekmek hamuru tezgaha alınır uzun halde 3-4 modüle bölünür burgu biçimi verilir ve tepsiye alınır 20-25 dk tepsi mayası için beklemeye bırakılır.
- Önceden 230 derecede ısıttığımız fırını 180 dereceye düşürüp ekmekleri fanlı ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim. ( her fırında farklılık gösterebilir o yüzden pişme müddeti ekleyemiyorum. ).
Kuru Domatesli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












