Kuru Domates Mezesi

Kuru Domates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 50-55 adet kuru domates
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı

Kuru Domates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru domatesleri derin bir kaseye alın.
  2. Üzerini kaplayacak kadar kaynamış su ek edin.
  3. Yumuşayana kadar bekleyin.
  4. Yumuşayınca suyunu düzgünce süzüp sıkın.Rendeleyin.
  5. Kekik, nane, tuz ve nar ekşisini ekleyin.Güzelce karıştırın.
  6. Kavanoza alın üzerini kaplayacak halde zeytin yağı ekleyin.Yemeye hazır.
  7. Domatesler bitince kalan baharatlı yağı salatalarda değerlendirebilirsiniz.
  8. Bu tanım ile yaptığım domatesleri somonlu sandviç tanımımda de kullandım. Sizlere de öneririm. Şimdiden afiyet olsun 😊.

Kuru Domates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Ciğer Dürüm
Enginarlı Pilav
Pancarlı Pembiş Humus
Sadece Üç Malzeme İle Tavada Çörek Tarifi
Malatya Geleli Kebabı
Ödem Atan Sabah Çayı (Haftada 1,5-2 Kg)
Hdabla | © 2025 |