Kuru Dolma

Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 15 adet kuru biber
  • 15 adet kuru kabak
  • Yaklaşık 30 adet de kuru patlıcan (büyüklüğü hepsinin farklı olduğu için iç harç artabilir, az gelebilir)

İçi için;

  • 250 gram yağlı kıyma
  • 2 su bardağı osmancık pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 kol taze soğan
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet büyük uzunluk domates (kabuğu soyulmuş)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Nane
  • Kekik
  • Toz kırmızı biber
  • 3-4 tane ezilmiş limon tuzu
  • Tuz
  • Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı

Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kaynar suda kuruları hafif yumuşayana kadar kaynatalım, yumuşaması kâfi, çok fazla haşlamayın.
  2. Bütün materyalleri doğrayalım, pirinçi yıkayıp süzelim, baharatları, salçayı ,bütün gereçleri yeterlice karıştıralım.
  3. Kuruları dolduralım,tencereye biraz zeytinyağı alıp 1 tatlı kaşığı domates salçasını kavuralım.
  4. Üzerine 1 diş sarımsak ezip ekleyelim,tuz ve nane de ekleyip ocağın altını kapatalım.
  5. Dolmalarımızı dizip üzerine yağını gezdirelim,bir kaç tane limon tuzu atın.
  6. Düz bir tabağı aksi çevirip üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin.
  7. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte ortada tencereyi sallayarak pişirelim.

Deneyecek olanlara afiyet olsun 🌺.

Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçüsünde Ve Kıvamında Elmalı Kurabiye
Pamuk Gibi Yumuşacık Gelin Pastası
Tirileçe
Üç Renkli Börek
Magnolia
Kalpli Pasta ( Sade Bir Günün Tadını Çıkarın)
Hdabla | © 2025 |