Kuru Dolma

Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 10 adet kuru patlıcan
- 10 adet kuru biber
İç harcı için;
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 1 er tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Sumak,
- Limon suyu
- Maydanoz
- 3 adet domates rendesi
- 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
- Zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Pişirmek için;
- 2 su bardağı dolmalardan artan sıcak su
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru patlıcan ve kuru biberi kaynayan suda 10 dk haşlayalım.
- Haşlanmış olan dolmaları kaynar sudan alalım.
- İç harcı için; Zeytinyağında brunuaz biçiminde doğradığımız soğanları kavuralım.
- Salçamızı ekleyelim, daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyip karıştıralım,domates rendesini ve tüm baharatları ekleyip üzerine 1 çay bardağı kadar su koyup biraz pişirelim lakin pirinçler pişmeyecek canlı kalacak.
- Sonrasında hazırlanan iç harcımızı dolmalarımızın yarısına kadar dolduralım.
- Tencerenin içine dizelim ben iki uçlarını birbirinin içine sokarak yerleştirdim.
- Haşladığımız dolmaların suyundan 2 su bardağı süzüp hazırlayalım, hazırladığımız suyun içine 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, limon ve tuzu ekleyip dolmaların üzerine dökelim.
- Ben dağılmasın diye tabak koydum üzerine 40 dk kadar pişirelim.
Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


