Kuru Dolma

Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 adet kuru patlıcan
  • 10 adet kuru biber

İç harcı için;

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 er tatlı kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Sumak,
  • Limon suyu
  • Maydanoz
  • 3 adet domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı biber ve domates salçası
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Pişirmek için;

  • 2 su bardağı dolmalardan artan sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kuru patlıcan ve kuru biberi kaynayan suda 10 dk haşlayalım.
  2. Haşlanmış olan dolmaları kaynar sudan alalım.
  3. İç harcı için; Zeytinyağında brunuaz biçiminde doğradığımız soğanları kavuralım.
  4. Salçamızı ekleyelim, daha sonra yıkadığımız pirinçleri ekleyip karıştıralım,domates rendesini ve tüm baharatları ekleyip üzerine 1 çay bardağı kadar su koyup biraz pişirelim lakin pirinçler pişmeyecek canlı kalacak.
  5. Sonrasında hazırlanan iç harcımızı dolmalarımızın yarısına kadar dolduralım.
  6. Tencerenin içine dizelim ben iki uçlarını birbirinin içine sokarak yerleştirdim.
  7. Haşladığımız dolmaların suyundan 2 su bardağı süzüp hazırlayalım, hazırladığımız suyun içine 1 tatlı kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, limon ve tuzu ekleyip dolmaların üzerine dökelim.
  8. Ben dağılmasın diye tabak koydum üzerine 40 dk kadar pişirelim.

Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sodalı Karnabahar Kızartması
Karnabahar Köftesi (Mücver Gibi)
Yağ Çekmeyen Köfte
Hasta Çorbası
Baton Pasta
Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Pişi Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet