Kuru Çaylı Kurabiye

Kuru Çaylı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 225 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 adet yumurta sarısı (akı üstüne)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı ceviz (ince çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı kuru çay
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Yumurta akı (ben yumurta kullanmadım, dilerseniz sizde yumurtasız yapabilirsiniz)
  • Hindistan cevizi

Kuru Çaylı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
  3. Önce yumurta akına batırıp, sonra hindistan cevizini bulayın.
  4. 180° evvelce ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Kuru Çaylı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Paçanga Böreği
Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi)
Kaymak Tadında Fırın Sütlaç
Arap Köftesi (Cacıklı)
Browni Tadında Muffin
İncire Rakip Kuru Dutlu Atom Kurabiye Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |