Kuru Çaylı Kurabiye
Kuru Çaylı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 225 gram tereyağı yahut margarin
- 1 adet yumurta sarısı (akı üstüne)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı ceviz (ince çekilmiş)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 2 yemek kaşığı kuru çay
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- Yumurta akı (ben yumurta kullanmadım, dilerseniz sizde yumurtasız yapabilirsiniz)
- Hindistan cevizi
Kuru Çaylı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçleri ile yumuşak bir hamur yoğurun.
- Ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Önce yumurta akına batırıp, sonra hindistan cevizini bulayın.
- 180° evvelce ısınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
Kuru Çaylı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






