Kuru Barbunya Pilaki

Kuru Barbunya Pilaki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase kuru barbunya ( evvelce ısıtılmış)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk domates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • İsteğe bağlı tuz
  • 1 cimdik şeker

Kuru Barbunya Pilaki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceden ıslatılmış barbunyayı tencereye alıp üzerine kadar su koyup 20 dakika kaynatalım. ( bu süreç hem gazı çıksın hemde önden biraz pişsin diye. ).
  2. Soğanları julyen halde doğrayıp tencereye alın ve kavurun.
  3. Kavrulan soğanın üzerine sırasıyla patatesleri havuçları ve domatesleri ekleyelim. ( görselde ki üzere doğranmış. ).
  4. Bir tıp zerzevatları kavurduktan sonra üzerine barbunyaları ek edelim.
  5. Barbunyanın üzerine baharatlarını ek edelim ve bir çeşitte karıştıralım.
  6. Barbunyaların üzerine geçinceye kadar su ekleyelim kısıl ateşte suyunu hafif çekene kadar pişirelim suyu çektiğinde pişmemişse 2 çay bardağı daha su pişirmesini sağlayalım. Pişen barbunyanız yemeğe hazır.
  7. İsteğe bağlı olarak soğuk ya da sıcak yenilebilir.Afiyet olsun.

Kuru Barbunya Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Ezmeli Yulaflı Sağlıklı Atıştırmalık Toplar
Mercimek Çorbası
Pırasalı Börek
Laz Böreği
Tavada Mantarlı, Sucuklu Bayat Ekmek Böreği (Pizza Tadında Aşırı Güzel Pratik)
Hurmalı Yulaflı Diyet Bar (Diyette Olanların Favori Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |