Kurabiyeli Dondurma

Kurabiyeli Dondurma Tanımı İçin Malzemeler

Kurabiyesi için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un
  • 4 yemek kaşığı kakao

Dondurması için;

  • 150 gram krem şanti
  • 1 su bardağı su

Süslemesi için;

  • Yarım paket çikolata sosu
  • 1 su bardağı su

Kurabiyeli Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kurabiyemiz için elenmiş pudra şekerimizi kakaomuzu yağımız ile karıştıralım.
  2. Daha sonrasında elediğimiz unumuzla kıyır kıyır bir hamur elde edelim.
  3. Kurabiyemizi hal verelim. Evvelce ısıtılmış 150 derecelik fırında 15_20 dakika boyunca pişirelim.
  4. Fırından çıkarttığımız kurabiyemizi soğumaya bırakıp kremşantimizi su ile hazırlayalım buzdolabımızda bekletelim.
  5. Çikolata sosumuzu 1 bardak soğuk su ile pişirelim. Kabuk tutmasını engelleyerek orta ara karıştırı soğutalım.
  6. Pişirdiğimiz kurabiyemizi elimizle parçalayarak krem şanti ile karıştıralım. İsteğimize nazaran kakao ekleyebiliriz karışımımıza.
  7. Dondurma kaselerimize eşit olacak formda paylaştırarak üzerine 3 yemek kaşığı çikolatamızdan ekleyelim buzluğumuzda bekletelim.
  8. Servis ederken fındık vs ile süsleyebiliriz.
  9. Not : isteğimize nazaran kremşantimizi sade kakaolu yahut meyveli olarak kullanabiliriz ( ben sade tercih ettim ).

Kurabiyeli Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aronya Reçeli
Yeşil Zeytin Salatası (Videolu)
Eli Böğründe Alternatifi
Fırın Helva
Cheesecake Tadında Borcamda Bulut Kek
Belen Tava
Hdabla | © 2025 |