Kurabiye (Tadımlık)

Kurabiye (Tadımlık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kaşık pudra şekeri
  • 5 kaşık tereyağı
  • 6 kaşık ayçiçek yağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta

Süslemek için:

  • Fındık/ceviz
  • Benmari adabı eritilmiş çikolata
  • Süsleme glazürü

Kurabiye (Tadımlık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçler yoğurulur. Un denetimli konulur.
  2. Yağlı kağıt serilir üzerinde hamura form verilir (çok ince açılırsa hal kalıbından çıkmaz, hal almaz)
  3. Üzerine yumurta akı sürülür ki rondoda çekilmiş fındık/ceviz tutunsun.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7 dakika pişirilir ardı çevrilir 2 dakika daha pişirilir (her fırının ayarı farklı daima denetim edilir. Üzeri hafif kızarınca fırından alınır)

Not:20 adet çıkıyor. Eşim ve ben kurabiye sevmeyiz ancak bayıldık 🤌😋 Afiyet olsun 🩷

Kurabiye (Tadımlık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla)
Kış Sebzelerinden Fit Menü
İstiridye Mantarı Sote
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Acı Soslu Kanat
Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet