Kurabiye (Tadımlık)

Kurabiye (Tadımlık) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kaşık pudra şekeri
- 5 kaşık tereyağı
- 6 kaşık ayçiçek yağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
Süslemek için:
- Fındık/ceviz
- Benmari adabı eritilmiş çikolata
- Süsleme glazürü
Kurabiye (Tadımlık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçler yoğurulur. Un denetimli konulur.
- Yağlı kağıt serilir üzerinde hamura form verilir (çok ince açılırsa hal kalıbından çıkmaz, hal almaz)
- Üzerine yumurta akı sürülür ki rondoda çekilmiş fındık/ceviz tutunsun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7 dakika pişirilir ardı çevrilir 2 dakika daha pişirilir (her fırının ayarı farklı daima denetim edilir. Üzeri hafif kızarınca fırından alınır)
Not:20 adet çıkıyor. Eşim ve ben kurabiye sevmeyiz ancak bayıldık 🤌😋 Afiyet olsun 🩷
Kurabiye (Tadımlık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








