Kupta Çikolata Sosu

Kupta Çikolata Sosu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağından 1 parmak az şeker
- 2 su bardağı süt (250 ml)
- 1 tatlı kaşığı yağ (margarin/tereyağı)
- 1 paket vanilya
- 41 gram bitter çikolata (6 kareye denk geliyor)
Kupta Çikolata Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nişasta, kakao, şeker ve sütü tencereye alıp pişiriyoruz.
- Kremamız kıvam almaya başlayınca yağ ve vanilyayı ekliyoruz.
- Son olarak bitter çikolatamızı ekleyip, ocağı kapatıyoruz.
- Kuplarımıza sosumuzdan biraz ekleyip, isterseniz bisküvi koyabilirsiniz. Sonra kestiğimiz muzları diziyoruz. Tekrar sosumuzu döküp üzerine tekrar muz diziyoruz.
- Ceviz, fındık hangisini kullanmak isterseniz üzerine ekleyerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kupta Çikolata Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









