Künefe

Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

İçi için;

  • Tuzsuz 100 gram kaşar peynir
  • Fıstık

Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı eritelim ,derin bir kap içinde tel kadayıfları parçalayalım ,sıvı yağ ek edip karıştıralım.
  2. Eriyen tereyağı da tel kadayıflara ek edip güzelde özleşmesini sağlayalım.
  3. Künefe tabağımızı düzgünce yağladıktan sonra içine tel kadayıfları düzgün serpip diğer bir tepsiyle güzelce sıkıştırıp ortasına kaşar koyup tekrar üzerini kapatıp iyice bastılatalım.
  4. Ocağı kısık ateşte açıp pişirelim.
  5. O sırada şerbeti tapalım su şekeri tencere alıp kaynatalım.
  6. Yavaş yavaş döndürelim ki yeterlice pişsin pişip piş mediğine bıçak yardımıyla bakıp künefe tabağı yardımıyla çevirelim ,o tarafı da yavaş yavaş pişirelim .
  7. Pişince ocaktayken üzerine şerbet döküp fıstıkla süsleyelim 👍🏻.

Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kajun Çeşnisi Tam Ayarında
Kremalı Meyveli Kek
Peynirli Ve Otlu Pişi
Ballı Kabak Tatlısı
Kadın Budu Köfte
Peynir Dolgulu Yağlı Biber
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet