Küncülü (Susamlı) Kurabiye

Küncülü (Susamlı) Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (yumuşak)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı çekirdek içi
- 2 çorba kaşığı susam
- 2 çorba kaşığı çörek otu
- 2 çorba kaşığı keten tohumu (taze çekilmiş)
- 2 çorba kaşığı mavi haşhaş
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Küncülü (Susamlı) Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Malzemelerin tamamını kulak göğsü yumuşaklığında yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın.
- 1 adet yumurtayı çırpın.
- Yuvarladığınız modülleri evvel yumurtaya sonra susama bulayın tepsiye dizin.( yuvarladığınız kesimlerin her yanı susama bulansın).(keten tohumunu tohum olarak alın kullanmadan evvel havanda ezin).
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 175 c derecede kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20- 25 dakika olmakla birlikte her fırına nazaran değişiklik gösterebilir denetimli gidin).
- Soğuduktan sonra metal kutuda uzun mühlet taze olarak saklanabilir.
- Çok uzun yıllardır yaptığım lezzet açısından geri dönüşleri olağanüstü eski bir tanımdır aslına uygun olarak denemenizi tavsiye ederim pişman olmazsınız.Afiyet olsun.
Küncülü (Susamlı) Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





