Paneli Patlıcan Kızartması

Paneli Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı galeta unu yahut mısır unu
- Kızartmak için sıvı yağ
Paneli Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı patlıcanların sap kısımları kalacak büsbütün soyun. Evvel dik olarak 3 paralel dilim olacak halde dilimleyin.
- Daha sonra yan çevirip paralel dilimleri de yatay olarak 3 kesime kesin. Bu süreçler sırasında sapı kopartmamaya dikkat edin.
- Patlıcanların sığabileceği bir tencereye makarna suyu üzere tuzlu su yapıp kaynatın. Patlıcanları sap kısımlarını kapak ortasına sıkıştırarak suya koyup biraz yumuşayana kadar pişirin.
- Çıkan patlıcanları bir kağıt havlu üzerine alıp dikkatli biçimde kurulayın. Kuruyan patlıcanları evvel una sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta unu yahut mısır ununa bulayın.
- İster kızgın yağda isterseniz üzerine biraz yağ püskürtüp airfryer da kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirin. Ilık olarak ve yanına isterseniz tatlı ekşi bir sos yapıp servis edin.
Paneli Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

