Kumpir

Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet büyük uzunluk patates
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 100 gram tereyağı
- 250 gram rus salatası
- 1 su bardağı mısır
- 1 su bardağı turşu
- 1 bardağı turşu zeytin
- İsteğe bağlı sosis, haydari vs eklenebilir
- Ketçap
- Mayonez
Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri 250 derecede alt üst ayarında 1 buçuk saat fırınlayalım. (fırın tipine nazaran fan ayarında 1 buçuk saat de pişirilebilir).
- 1 buçuk saat sonra orta ara patateslere bıçak batırıp denetim edelim.
- Bıçak tabanına kadar çarçabuk gidiyorsa pişmiştir.
- Patatesler pişerken başka materyalleri hazırlayalım turşuları doğrayalım turşu zeytinleri doğrayalım ve kaşarı rendeleyelim.
- Patatesi fırından çıkardıktan sonra ortadan yaralım evvel patatesi tatlı kaşığıyla karıştıralım.
- Ardından içine 1-2 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip tekrar karıştıralım.
- Sonra kaşarı ekleyelim ve yeniden karıştıralım.
- Son olarak bütün materyallerden istediğimiz kadar ekleyip üzerine ketçap mayonez sıkıp servis edelim.
Kumpir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


