Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket çikolata (80 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 vanilya

Üzeri için;

  • Yarım paket kakaolu bisküvi

Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine evvel yumurtamızı sonra sıvı gereçleri ekliyoruz akabinde kalan gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
  2. 180 derece evvelden ısıttığımız fırına 30 dakika pişmesi için atıyoruz.
  3. Kremamızı hazırlayalım artık evvel bütün katı materyalleri ekliyoruz vanilya ve tereyağını piştikten sonra ekleyeceğiz hanımlar katıları kattıktan sonra sütümüzü de ekleyip durmadan karıştırıyoruz ki toplaklanmasın.
  4. Kremamızı ocağa alıyoruz dediğim üzere durmadan karıştırıyoruz hanımlar kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip altını kapatıyoruz.
  5. Pişen kekimizi 10 dakika kadar dinlendirip sütünü ekliyoruz akabinde kremamızı üzerine döküyoruz.
  6. Ardından blender’a bisküvimizi ekleyip ufaltıyoruz blenderdan geçirdiğimiz bisküvilerimizi kremamızı döktüğümüz kekimizin üzerine döküyoruz.
  7. Üzerine dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  8. Bu hafta yaklaşık 2 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun🌺

Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltının En Sağlıklı Hali Yulaf
Fırın Sütlaç
Kayık Kıymalı Kabak
Kahvaltılık Veya Tatlı Niyetine Chia Puding
Biscotti (Videolu)
Tavuklu Belen Tava
Hdabla | © 2025 |