Kumlu Pasta
Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket çikolata (80 gram)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 vanilya
Üzeri için;
- Yarım paket kakaolu bisküvi
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine evvel yumurtamızı sonra sıvı gereçleri ekliyoruz akabinde kalan gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- 180 derece evvelden ısıttığımız fırına 30 dakika pişmesi için atıyoruz.
- Kremamızı hazırlayalım artık evvel bütün katı materyalleri ekliyoruz vanilya ve tereyağını piştikten sonra ekleyeceğiz hanımlar katıları kattıktan sonra sütümüzü de ekleyip durmadan karıştırıyoruz ki toplaklanmasın.
- Kremamızı ocağa alıyoruz dediğim üzere durmadan karıştırıyoruz hanımlar kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını da ekleyip altını kapatıyoruz.
- Pişen kekimizi 10 dakika kadar dinlendirip sütünü ekliyoruz akabinde kremamızı üzerine döküyoruz.
- Ardından blender’a bisküvimizi ekleyip ufaltıyoruz blenderdan geçirdiğimiz bisküvilerimizi kremamızı döktüğümüz kekimizin üzerine döküyoruz.
- Üzerine dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Bu hafta yaklaşık 2 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun🌺
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















