Kumlu Pasta

Kumlu Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket kakaolu bisküvi
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 100 gram çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Kumlu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta,şeker ve vanilyayı uygun bir kap içerisinde köpürene kadar çırpıyoruz.
- Süt,sıvı yağ ek edip çırpıyoruz.
- Daha sonra un,kakao ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Yağladığımız dikdörtgen borcama kek harcımızı döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika denetimli bir formda pişiriyoruz.
- Kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra bir su bardağı süt ile keki ıslatıyoruz.
- Kreması için; çikolata ve tereyağ hariç başka materyalleri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Ocağı kapatıp tereyağı ve çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Kremamız biraz soğuduktan sonra kekimizin üzerine döküp yayıyoruz.
- Bisküvileri robottan geçirip toz haline getiriyoru pastamızın her yerine gelecek formda serpiyoruz.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🥰.
Kumlu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








