Kumlu Çikolatalı Pasta

Kumlu Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı (200 g) toz şeker
  • 1 çay bardağı (80 g) süt
  • 1 çay bardağı (80 g) sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 400 gram un

Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 100 gram bitter çikolata (ince doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 150 gram toz şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı (200 g) süt

Üzeri için:

  • Rondodan geçirilmiş kakaolu bisküvi (kum gibi)
  • Taze çilek

Kumlu Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın. Vanilin, kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün. Evvelden ısıtılmış 175°c fırında 20-25 dakika pişirin.
  2. Fırından çıkan keki soğumaya bırakın. Ilındığında üzerine 1 su bardağı süt gezdirin. Keki güzelce ıslatın.
  3. Krema için; süt, un, nişasta, kakao ve şekeri tencereye alın. Yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve doğranmış çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin. Ilınmaya bırakın.
  4. Soğuyan kremayı mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
  5. Sütle ıslattığınız kekin üzerine kremayı dökün ve düzgünce yayın. Üzerine bisküvi tozunu çokça serpin. Taze çileklerle süsleyin. Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece bekletin.

Kumlu Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Tart
Ramazana Özel Gül Tatlım
Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk
Laz Böreği
Nefis Tavuk Butlu Topalak
Çikolata Parçacıklı Kurabiye (Çok Kolay)
Hdabla | © 2025 |