Kumlu Çikolatalı Pasta
Kumlu Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı (200 g) toz şeker
- 1 çay bardağı (80 g) süt
- 1 çay bardağı (80 g) sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 400 gram un
Kreması için:
- 1 litre süt
- 100 gram bitter çikolata (ince doğranmış)
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 150 gram toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı (200 g) süt
Üzeri için:
- Rondodan geçirilmiş kakaolu bisküvi (kum gibi)
- Taze çilek
Kumlu Çikolatalı Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın. Vanilin, kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün. Evvelden ısıtılmış 175°c fırında 20-25 dakika pişirin.
- Fırından çıkan keki soğumaya bırakın. Ilındığında üzerine 1 su bardağı süt gezdirin. Keki güzelce ıslatın.
- Krema için; süt, un, nişasta, kakao ve şekeri tencereye alın. Yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve doğranmış çikolatayı ekleyin, karıştırarak eritin. Ilınmaya bırakın.
- Soğuyan kremayı mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Sütle ıslattığınız kekin üzerine kremayı dökün ve düzgünce yayın. Üzerine bisküvi tozunu çokça serpin. Taze çileklerle süsleyin. Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat, mümkünse 1 gece bekletin.
Kumlu Çikolatalı Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















