Küllü Kurabiye

Küllü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 5 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5/4 su bardağı un

Üzeri için;

  • 5-6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1.5 tatlı kaşığı tarçın

Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün gereçleri bir kapta yoğurun.
  2. Hamurdan misketten az büyük olucak biçimde kesimler koparıp yuvarlayın.
  3. Fırın tepsisine aralıklı olucak biçimde dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
  5. Soğumadan direk pudra şekeri tarçın karışımına bulayın.
  6. Sıcak olacağı için dikkatli yapın dağılmasın.
  7. Soğuduktan sonra yiyebilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌸.

Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dondurma Kurabiye
Pofuduk Pankek
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Fırında Soslu Kabak
Mürdüm Eriği’nden Meyve Suyu Hazırlara Taş Çıkarırr
Tahinli Vegan Kurabiye
Hdabla | © 2025 |