Aylarca Bayatlamayan Kurabiye

Aylarca Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4,5 çay bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

Aylarca Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığında gereğince yumuşamış tereyağı, yumurta ve pudra şekerini güzelce homojen bir formda karıştıralım üzerine nişasta ve sıvı yağı döküp tekrar karıştıralım.
  2. Burada 4,5 bardak olarak ölçtüğümüz unun bir kısmını dökelim üzerine 1 paket vanilin ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  3. Tam bu noktada unu yavaş ve denetimli halde eklemeye devam edelim ben bazen tereyağını yapısına ve yumurtanın büyüklüğüne nazaran un ölçünün değişebildiğini deneyimledim.
  4. Kontrollü bir halde yoğurma kabında kolaylıkla toparlanacak ve kulak göğsünden daha yumuşak olacak formda bir hamur elde edelim.
  5. Sonrasında ceviz, üzüm, damla çikolatayı ekleyelim (burası isteğe bağlı koymayabilirsiniz yada fındık yada öteki bir materyal ekleyebilirsiniz) biçimde verin.
  6. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim afiyet olsun şimdiden sevgiler 🌸

Aylarca Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cevizli Un Helvası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Islak Kek
Paşa Böreği
Havuçlu Tarçınlı Tart Pasta
Pudingli Kedi Dili
Karnabahar Mantısı
Biber Salatası
Hdabla | © 2025 |