Küllü Kurabiye

Küllü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4,5 çay bardağı un

Dışına bulamak için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar. Tüm gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım (unu dikkatli kullanınız)ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  2. 180 derecede 20 dk altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerimizi ılımaya bırakalım.
  3. Bir kabın içine kakao tarçın ve pudra şekerini ekleyip karıştıralım. Tüm kurabiyeleri bu karışıma bulayın. Afiyet olsun.

Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kg Verdiren Tarifim
Kurban Etiyle Kavurma Tarifi (Videolu)
Sade Mayalı Poğaça Tarifi
Çiğ Börek
Patatesli Börek
Çatlayan Limonlu Kurabiye Tarifi
Hdabla | © 2025 |