Küllü Kurabiye
Küllü Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 4,5 çay bardağı un
Dışına bulamak için;
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar. Tüm gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur yoğuralım (unu dikkatli kullanınız)ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- 180 derecede 20 dk altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerimizi ılımaya bırakalım.
- Bir kabın içine kakao tarçın ve pudra şekerini ekleyip karıştıralım. Tüm kurabiyeleri bu karışıma bulayın. Afiyet olsun.
Küllü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







