Kruvasan Poğaça
Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek )
- 5 su bardağı un (miktarı değişebilir un markasına nazaran )
Ara katlara sürmek için;
- Oda ısısında tereyağı
Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,su ,şeker ve mayayı karıştırma kabına alalım evvel karıştıralım etkinleşmesi için 5 dakika bekleyelim .
- Sonra sıvı yağ ,yumurta akı ve tuzu ek edelim tekrar karıştıralım ve unu azar azar ek edelim, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim .
- Oda ısısında 30 dakika mayalanma süreci yapalım.
- Mayalama süreci bittikten sonra hamuru evvel biraz yoğurup daha sonra 7 eşit bezeye ayıralım bu bezeleri elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına tereyağı sürüp üst üste koyalım ve üzerini poşetle örtüp 1 saat buzlukta bekletelim daha sonra merdane yardımıyla bezeleri tıpkı anda açalım.
- Açtığımız hamurun çok ince olmasına gerek yok biraz genişledikten sonra evvel dörde daha sonra küçük üçgen şeritlere bölelim ve sarıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim 💫.
Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















