Kruvasan Poğaça

Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek )
  • 5 su bardağı un (miktarı değişebilir un markasına nazaran )

Ara katlara sürmek için;

  • Oda ısısında tereyağı

Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,su ,şeker ve mayayı karıştırma kabına alalım evvel karıştıralım etkinleşmesi için 5 dakika bekleyelim .
  2. Sonra sıvı yağ ,yumurta akı ve tuzu ek edelim tekrar karıştıralım ve unu azar azar ek edelim, ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edelim .
  3. Oda ısısında 30 dakika mayalanma süreci yapalım.
  4. Mayalama süreci bittikten sonra hamuru evvel biraz yoğurup daha sonra 7 eşit bezeye ayıralım bu bezeleri elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına tereyağı sürüp üst üste koyalım ve üzerini poşetle örtüp 1 saat buzlukta bekletelim daha sonra merdane yardımıyla bezeleri tıpkı anda açalım.
  5. Açtığımız hamurun çok ince olmasına gerek yok biraz genişledikten sonra evvel dörde daha sonra küçük üçgen şeritlere bölelim ve sarıp fırın tepsisine yerleştirelim.
  6. 10 dakika tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim 💫.

Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı
Kısırmızı
Kruvasan Bowl
Ton Balıklı Salata
Dil Peynirli Tavuk Eşliğinde Mantarlı Pilav
Tavuk Şiş
Hdabla | © 2025 |