Kruvasan

Kruvasan Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt (100 ml)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (100 ml)
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı
  • Un (bardak ölçüm 200 ml)

Arasına;

  • 200 gram tereyağ yahut margarin (eritip yoğunlaştırın, krema kıvamı gibi)

Üzerine;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabına, suyu, sütü, şekeri ve mayayı koyup karıştırın.
  2. Mayanın kabarmasını bekleyin.
  3. Maya kabarınca, tuzu sıvıyağı ekleyip karıştırın.
  4. Yavaş yavaş unu ekleyip biraz sert kıvamlı bir hamur yoğurun.
  5. Elinizi yağa batırıp hamuru toparlayın.
  6. Hamurun üzerini kapatıp bir saat mayalandırın.
  7. Mayalanan hamuru tekrar yoğurup 4-5 eşit bezeye bölün.
  8. Üzerlerini unlayıp açabilginizce hepsini eşit formda açın.
  9. Tek tek çokça yağ sürüp 4 açtığınız bezeyi üstüste koyup kenarından biraz çekiştirin.
  10. Sonra gösterdiğim üzere katlayın.
  11. Her katladığınız kısma kesinlikle çokça yağ sürün.
  12. Tepsiyi çokça unlayıp katlanmış hamuru koyun.
  13. Üzerinide unlayıp güzelce poşetle sarıp buzluğa koyup yarım saat bekletin.
  14. Yarım saatin sonunda hamuru kare formunda ne çok ince nede çok kalın açın.
  15. Hamurun nahoş tarafın üste çevirin.
  16. Kenarları düzgün olması için ince formda kesin.
  17. İki eşit modüle kesin.
  18. Sonra eşit üçgenler kesip çektirerek rulo yapın tepsiye dizin.
  19. Tepsiyi fırına koyup 1 saat tepsi mayası yaptırın yumurta sarısı, yağ ve sütü çırpın ve mümkünse varsa yağ fisfısına koyup mayalanmış kruvasanlara çokça sıkın.
  20. Fırçayla sürünce havası ınıyor bu usul çok uygun oluyor.
  21. 210 derece evvelce ısıtılmış fanlı atarda üzerleri ve altı güzelce kızarana kadar pişirin. Yemelere doyamıyacaksınız. Dilerseniz çikolatalı da yapabilirsiniz.

Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mandalina Jelli Muhallebi
Burma Kadayıf
Acılı Patlıcan Ezmesi
Beyaz Çikolatalı Dubai Çikolatası
Yaş Pasta
10 Numara 12 Yıldız Fırında Karnıbahar Graten
Hdabla | © 2025 |