Krepli Tavuk
Krepli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
Krep materyali;
- 3 ade yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- Tuz
Beşamel sosu gereci;
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı süt
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Krepli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etini doğrayıp bir tencereye alıyoruz. Zeytinyağı ekleyip soteliyoruz.
- Daha sonra salça, tuz ve baharatları ekliyoruz.
- Sebzeleri küçük küçük doğrayıp etimize ek edip soteliyoruz.
- Krep için un hariç tüm gereçleri mikserle çırpıyoruz.
- Unu ekleyip tekrar çarpıyoruz.
- Daha sonra krep tavamızı ocağa koyup ısıtıyoruz.
- Harcımızdan 1 kepçe ısınmış ve yağlanmış tavamıza döküp pişiriyoruz.
- Beşamel sosu için :tereyağı ve unu uygun bir kaba alıyoruz. Ununun rengi hafif dönene kadar kavuruyoruz.
- Sütü ek edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberi ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz.
- Krebimizin ortasına tavuk harcımızdan koyuyoruz üzerine rendelenmiş kaşar koyup bohça halinde kapatıyoruz.
- Tepsiye diziyoruz ve beşamel soslarını sürüyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip 200 derecede üzeri kızaran kadar pişiriyoruz.
Krepli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















