Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krep için gereçler;
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı dolusu kakao
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 paket şekerli vanilya tozu
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
İç dolgusu için;
- 2 paket krem şanti tozu
- 1,5 (bir buçuk)su bardağı süt
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krep için yumurta ve toz şekeri çırpalım.
- Sütü ve öbür gereçler ekleyip akışkan kıvama gelene kadar çırpalım.
- Tavayı yağlayıp peçete ile silip orta büyüklükte bir kepçe ile 1 kepçe koyup baloncuklar olunca aykırı çevirelim, zıt çevirdikten sonra 15 sn sonra olalım çok pişirmeyelim yumuşak olması değerli.
- Kreplerin hepsini pişirelim toplamda 12 adet krep çıkıyor.
- Krem şantiyi çırpalım ve tek tek kreplerin içine ve kutladığımız kısmına sürelim.
- Teker teker dolayarak pasta görünümü elde edelim. Dolaba kaldırıp 2 saat bekletelim.
- Son olarak üzerine pudra şekeri serpiştirip servise hazırlayalım.
Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













