Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Krep;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz

Krema dolgusu;

  • 2 yemek kaşığı un(tepeleme değil)
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker (fazla isterseniz ekleyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru yapmadan evvel birinci kremayı yapıp soğuması için kenara aldım.
  2. Krema için un, şeker ve sütü güzelce karıştırdım ve pişirdim.
  3. En son tereyağı ekleyip blendırdan çektim (bu esnada kıvamı güzel olacak lakin koyu gelirse bir kaç damla süt ekleyip karıştırın).
  4. Hamuru için tüm materyalleri uygun kaba alalım.
  5. Karıştırıp akışkan hamur elde edelim.
  6. Tavamıza bir iki damla yağ dökerek bir kepçe krep hamurumuzu döküp yayalım.
  7. Ben her süreçte yağ sürmeyi tekrarlamadım yalnızca birinci dökerken yaptım.
  8. Sonraları sade ve süratli bir biçimde kızardı.
  9. Hazırladığım kremayı kreplerimin ortasına koydum üzerine istenilen meyve ekleyip rulo yaptım.
    En son çikolatayla süsledim:)
    Afiyet olsun💐.

Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantar (Çok Amaçlı)
Sütlaç
Tavada Gözleme
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Pamuk Poğaça
Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı )
Hdabla | © 2025 |