Krep Pasta

Krep Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Krep;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- Tuz
Krema dolgusu;
- 2 yemek kaşığı un(tepeleme değil)
- 2 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker (fazla isterseniz ekleyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Krep Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru yapmadan evvel birinci kremayı yapıp soğuması için kenara aldım.
- Krema için un, şeker ve sütü güzelce karıştırdım ve pişirdim.
- En son tereyağı ekleyip blendırdan çektim (bu esnada kıvamı güzel olacak lakin koyu gelirse bir kaç damla süt ekleyip karıştırın).
- Hamuru için tüm materyalleri uygun kaba alalım.
- Karıştırıp akışkan hamur elde edelim.
- Tavamıza bir iki damla yağ dökerek bir kepçe krep hamurumuzu döküp yayalım.
- Ben her süreçte yağ sürmeyi tekrarlamadım yalnızca birinci dökerken yaptım.
- Sonraları sade ve süratli bir biçimde kızardı.
- Hazırladığım kremayı kreplerimin ortasına koydum üzerine istenilen meyve ekleyip rulo yaptım.
En son çikolatayla süsledim:)
Afiyet olsun💐.
Krep Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






