Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı )

Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg taze fasulye ( konserve de olur)
  • 2-3 yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Kajun baharatı ( isteğe bağlı )
  • Tuz

Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Taze fasulye temizlenir ve ortadan ikiye kesilir.
  2. Tencereye alınır ve bir bardak su ile haşlanır. ( ben yazdan hazırlayıp derin dondurucuya attığım taze fasulyeden kullandım ).
  3. Haşlanan taze fasulyenin suyu süzülür.
  4. Soğuduktan sonra fasulyenin her yerine gelecek biçimde una bulanır.
  5. Tavada ısıtılmış zeytinyağına unladığımız fasulyeler alınır.
  6. Nar üzere kızarana kadar denetimli pişirilir.
  7. Kızaran fasulyeler alt üst edilerek öbür tarafı da nar üzere kızartılır.
  8. Yumurtalar bir kaseye kırılır.
  9. Tuz ve baharatlar ek edililerek yeterlice çırpılır.
  10. Kızarmış olan fasulyenin üzerine çırpılmış yumurta dökülür.
  11. Yumurta pişince tekrar alt üst edilerek öbür tarafı da pişirilir.
  12. Kişi sayısına nazaran dilimlenir.
  13. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tavuk Sote
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Yalancı Mantı
Kaymaklı Cevizzade (En Kolay Ve Pratik Şerbetli Tatlı)
Susamlı Mini Toplar
İrmikli Revani
İpek’ten Iced Vanilla Latte
Kahveli Bisküvi
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet