Krep Lazanya

Krep Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 3 orta uzunluk yeşil biber
  • 1 kapya biber
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Pul biber
  • Kimyon

Beşamel sos için;

  • Tepeleme 4 yemek kaşığı un
  • Tepeleme 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-4.5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Mahlep

Üzeri ve ortası için;

  • 700 gram kaşar

Krep Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle krep hamurunu hazırlamakla başlıyoruz bütün gereçleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
  2. Daha sonra tavayı çok az sıvı yağ ile yağlayıp, kreplerimizi önlü artlı pişiriyoruz toplamda 5 adet krebimiz olacak.
  3. Sonrasında beşamel sosumuzu hazırlıyoruz evvel tereyağını eritip, un ile kavuruyoruz en son sütü ve baharatları ekleyip sosumuzu kenara alıyoruz.
  4. Bir yandan da kıymalı harç için kıymayı 2 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz, akabinde küçük küçük doğradığımız soğanı ,biberleri ve havucu ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  5. Kıymalı harcın pişmesine yakın 2 yemek kaşığı salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz. En son 1 su bardağı sıcak suyu ek ederek iç harcımızı hazır hale getiriyoruz.
  6. Sırasıyla beşamel sos, krep, kıyma, kaşar halinde ilerleyerek lazanyamızı tamamlıyoruz.
  7. 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz. Krep lazanyamız yemeye hazır afiyet olsun 🙂

Krep Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Karamelize Soğan Dolması
Fit Vegan 3 Malzemeli Kurabiye
Soğuk Kahve
Kolay Sütlaç Yapımı
Ev Yapımı Domates Sosu (Konserve)
Kremalı Ispanaklı Tavuk
Hdabla | © 2025 |