Krep Lazanya
Krep Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 2.5 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 3 orta uzunluk yeşil biber
- 1 kapya biber
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Pul biber
- Kimyon
Beşamel sos için;
- Tepeleme 4 yemek kaşığı un
- Tepeleme 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4-4.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Mahlep
Üzeri ve ortası için;
- 700 gram kaşar
Krep Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krep hamurunu hazırlamakla başlıyoruz bütün gereçleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Daha sonra tavayı çok az sıvı yağ ile yağlayıp, kreplerimizi önlü artlı pişiriyoruz toplamda 5 adet krebimiz olacak.
- Sonrasında beşamel sosumuzu hazırlıyoruz evvel tereyağını eritip, un ile kavuruyoruz en son sütü ve baharatları ekleyip sosumuzu kenara alıyoruz.
- Bir yandan da kıymalı harç için kıymayı 2 kaşık sıvı yağda kavuruyoruz, akabinde küçük küçük doğradığımız soğanı ,biberleri ve havucu ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıymalı harcın pişmesine yakın 2 yemek kaşığı salçamızı ve baharatlarımızı ekliyoruz. En son 1 su bardağı sıcak suyu ek ederek iç harcımızı hazır hale getiriyoruz.
- Sırasıyla beşamel sos, krep, kıyma, kaşar halinde ilerleyerek lazanyamızı tamamlıyoruz.
- 180 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz. Krep lazanyamız yemeye hazır afiyet olsun 🙂
Krep Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












