Kremalı Ve Ganajlı Tart
Kremalı Ve Ganajlı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ ya da margarin
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı damla çikolata (ben granür çikolatayı bıçak yardımıyla kesip kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un (unun kalitesine nazaran daha fazla da alıyor cıvık hamur olmayacak)
Üzeri için;
- Pastacı kreması (ben hazır kullandım dilerseniz kendiniz yapabilirsiniz)
- Sıvı krema
- İsteğe bağlı bitter ya da sütlü çikolata (ben sütlü çikolata kullandım)
Kremalı Ve Ganajlı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına yağ, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı alıp, karıştırıyoruz.
- Un, kabartma tozu vanilyayı ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
- Kurabiye hamuruna benzeri yumuşak ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra çikolata kesimlerini yarım yarım hamura ek ederek çikolatanın hamura güzelce karışmasını sağlıyoruz.
- İyice yağladığımız tart kalıbına hamurumuzu eşit ölçüde bastırarak yayıyoruz üzerinin düz olmasına ihtimam gösterelim. Evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Hafif pembeleşmesi kâfi.
- Fırından çıkarttığımız tartımızı 3 dk birinci sıcağının çıkmasını bekledikten sonra aksi çevirip servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine pastacı kreması yapıp çok yüksek olmayacak halde döküp üzerini düzlüyoruz.
- En üzerine sıvı kremayı ısıtıp içine çikolataları atarak ganaj yapıyoruz ve kremanın üzerine taşmayacak halde döküyoruz dilerseniz fazla döküp tartınızın kenarlarından hafif akacak halde yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kremalı Ve Ganajlı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






