Kremalı Tavuklu Makarna

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk (jülyen doğranmış)
  • 500 gram makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kırmızı biber (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 100 gram brokoli
  • 1 domates (küçük doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı krem peynir

Baharatlar:

  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı vegeta zerzevat tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Sebzetozu tuzlu olduğu için ben extra tuz atmadım.

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Makarnayı tuzlu suda haşlayın.
  2. Tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıp tavuk, sarımsak, salça ve baharatları kavurun.
  3. Biber, brokoli ve domatesi ekleyip birkaç dakika pişirin.
  4. Krema ve krem peyniri ekleyip karıştırın.
  5. Haşlanmış makarnayı sosla buluşturup 5–10 dakika pişirin. Sıcak servis edin.

Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Pirinç Pilavı
Etli Kuru Fasülye
Kumlu Pasta
Tarçınlı Cevizli Turta
Portakallı Çilek Rüyası
Tereyağı Mercimek Çorbası ( Lokanta Usulü)
Hdabla | © 2025 |