Kremalı Tavuklu Makarna
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram tavuk göğsü jülyen doğranmış
- 1 adet ortaboy soğan
- 2 diş sarımsak rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet ortaboy kapya biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 paket sıvı krema
- 1 tatlı kaşığı zerzevat tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3 kepçe makarnanın suyundan
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tavaya sıvı yağı ek edip tavuk etlerini ekleyip hafif kızarana kadar soteleyin.
- Bu ortada tuzlu kaynar suda istediğiniz bir makarnayı çok az canlı kalacak formda haşlayın haşlanan makarnanın suyundan üç kepçe kadar ayırıp süzün.
- Hafif kızaran tavuk etlerini farklı bir kaba alın.
- Aynı tavanın içine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ek edip soteleyin üzerine tereyağı ekleyip soteleyin.
- Üzerine jülyen doğranmış biberleri ekleyip kavurun, baharatlarını ekleyin, üzerine kremayı ve ayırmış olduğunuz makarnanın suyunu ekleyip karıştırın .
- Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini üzerine ek edip bir iki dakika pişirin ve makarnanın üzerine döküp güzelce karıştırın, sıcak sıcak servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Kremalı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















