Kremalı Tavuk

Kremalı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığından biraz fazla sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İstenen baharatlar
  • Kekik
  • Maydanoz

Kremalı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağlar tavaya alınır ve inceltilmiş tavuk göğüsleri (yada jülyen de doğrayabilirsiniz ) tavada kızartılır.
  2. Tavuklar kenara alınır kalan tavadaki yağda ince doğranmış soğan sarımsak ve kapya biber öldürülür. Tuz eklenir.
  3. Salça eklenir. Kavrulur.
  4. Hepsi özleştiğinde kenardaki tavuklar eklenir üzerine krema dökülür.
  5. Tavanın kapağı kapatılır ve bir mühlet pişirilir.
  6. En son piştiğinde kekik baharatlar ve maydanoz eklenip bir müddet daha pişirilir.

Afiyet olsun.

Biraz bu tanımın glisemik indeksi yüksek malum tavuğu kızartıyoruz. Krema da glisemik indeksi yükseltiyor. Lakin emin olun 1 dilim ekmek yemekten daha az şekerinizi yükseltir.

Kremalı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Fettuş Salatası ( Hevsel Salata Soslu)
Patatesli Rulo Börek
Elmalı Kek
Kahvaltı Tabağım
Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |