Kremalı Şehriye Çorbası

Kremalı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şehriye
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 paket krema
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • (dilenirse tavuk suyu da konulabilir)

Üzerine;

  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (istenirse)
  • Biraz sıvı yağ yada zeytin yağı

Kremalı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve sıvı yağı tenceye de kavuruyoruz, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sıcak suyu üzerine ek ediyoruz daima karıştırıyoruz ki topaklanmasın .
  2. Kaynamaya yakın şehriyeleride ek ediyoruz ve karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz.
  3. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp kremasını ekliyoruz.
  4. Son olarak üzerine yaktığımız naneyi döküyoruz. Afiyet olsun.

Kremalı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Yumurtalı Avokado
Tavuk Baget Haşlama
Bisküvili Tiramisu
Fırında Nefis Patatesli Kanat
Haşhaşlı Revani
Enfes Tavuk Kapama
Hdabla | © 2025 |