Kremalı Şehriye Çorbası

Kremalı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şehriye
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 paket krema
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- (dilenirse tavuk suyu da konulabilir)
Üzerine;
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber (istenirse)
- Biraz sıvı yağ yada zeytin yağı
Kremalı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve sıvı yağı tenceye de kavuruyoruz, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra sıcak suyu üzerine ek ediyoruz daima karıştırıyoruz ki topaklanmasın .
- Kaynamaya yakın şehriyeleride ek ediyoruz ve karıştırarak kaynamasını sağlıyoruz.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp kremasını ekliyoruz.
- Son olarak üzerine yaktığımız naneyi döküyoruz. Afiyet olsun.
Kremalı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


