Kremalı Sebze Çorbası ️
Kremalı Zerzevat Çorbası ️ Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 adet küçük ince kıyılmış soğan
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 orta uzunluk adet minik küp doğranmış kabak
- 1 adet büyük uzunluk minik küp doğranmış patates
- 1 adet büyük uzunluk minik küp doğranmış havuç
- 2 adet minik küp doğranmış kırmızı biber
- 1 kutu krema (200 ml)
- 6-7 su bardağı sıcak su
- Dereotu
- Tuz
Kremalı Zerzevat Çorbası ️ Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ocağa aldığımız tenceremizin içerisine sıvı yağı alarak yemeklik doğradığımız soğanlarımızı, ince kıyılmış sarımsağı ekleyelim ve 2-3 dakika yavaşça kavuralım.
- Ardından küçük küpler halinde doğradığımız havucu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Havuçlarımızı biraz kavurduktan sonra minik minik doğradığımız patates, kapya biber ve kabağı da ekleyerek 2 dakika daha kavuralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyerek 1-2 cins karıştıralım. Bezelye ve suyumuzu da ek ederek tekrar karıştıralım.
- Çorbamız kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve orta ateşte çorbamızı pişmeye bırakalım.
- Sebzelerimiz diriliğini kaybettikten sonra kremamızı çorbamıza ekleyelim ve karıştıralım. Akabinde çorbamızı bir taşım daha kaynatalım.
- Tuzu ve ince kıyılmış dereotunu da ekledikten sonra son kere karıştıralım ve ocaktan alalım. Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kremalı zerzevat çorbamız servise hazır. 😋.
Kremalı Zerzevat Çorbası ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








