Kremalı Pankek Tarifim

Kremalı Pankek Tanımım İçin Malzemeler

Pankek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Kreması için ;

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Çikolata sosu

Kremalı Pankek Tanımım Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremayı hazırlayalım tereyağı ve vanilya hariç öteki materyalleri tencereye koyup pişirelim.
  2. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp üzerine vanilya ve tereyağını koyalım karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  3. Pankek için yumurta ve şekeri güzelce çırpalım.
  4. Daha sonra kalan gereçleri koyup güzelce çırpalım.
  5. Yanmaz tavamızı ısıtalım üzerine yemek kaşığı ile hamurumuzdan koyalım üstü göz göz olduğu vakit aykırı çevirelim böylelikle pişirelim.
  6. Bütün kek hamuru bitene kadar tıpkı sürece devam edelim.
  7. Bir kek alalım parasına krema sürelim ve üzerine bir kek daha kapatalım.
  8. Bütün pankekler bitene kadar sürece devam edelim.
  9. Üzerine çikolata sosu ile süsleyelim tanımımız servise hazır.

Deneyen herkese afiyet olsunn çok hafif oldu. 🙃🙃.

Kremalı Pankek Tanımım Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Piyaz (Videolu)
Kozalak Mantı
Revani
Kolay Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı
Yoğurtlu Bakla Mezesi (Taze Baklaya Bayılacaksınız)
Sürtlü İrmik Tatlısı (Cup)
Hdabla | © 2025 |