Kremalı Milföy

Kremalı Milföy Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet milföy

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağı

Üzeri için;

  • 100 gram sütlü yahut bitter çikolata

Kremalı Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Milföyleri 7-8 dakika bekletin, herbirini 8 adet olacak halde kesin.
  2. 180 derece fırında kızarsan kadar bekletin.
  3. Kreması için birinci olarak sütü tencereye alıyoruz .
  4. 1 adet yumurta sarısı ek ediyoruz.
  5. Şeker ve un ekleyip pişiriyoruz katılaşınca vanilya ve 1 kaşık tereyağı ek esip homojen bir krema elde ediyoruz.
  6. Kızaran milföyleri ortasını bıçakla ayırıp krema kaşıkla koyup kapıyoruz.
  7. Herbirine birebir süreç yapıp eritmiş olduğumuz çikolatayı kaşık yardımı ile milföyleri üzerine serpiyoruz.

Not: çikolatayı bir kaba koyup kaynamış suyun içine bırakırsak basitçe erir.

Kremalı Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Soslu Makarna
Triliçe
Tavuklu Sultan Kebabını Bir De Böyle Deneyin
Lokmalık Poğaça
Tadına Doyamayacağınız Sulu Domatesli Biberli Tavuk Sote
Evde Pratik Mayonez
Hdabla | © 2024 |