Kremalı Milföy

Kremalı Milföy Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet milföy
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık tereyağı
Üzeri için;
- 100 gram sütlü yahut bitter çikolata
Kremalı Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?
- Milföyleri 7-8 dakika bekletin, herbirini 8 adet olacak halde kesin.
- 180 derece fırında kızarsan kadar bekletin.
- Kreması için birinci olarak sütü tencereye alıyoruz .
- 1 adet yumurta sarısı ek ediyoruz.
- Şeker ve un ekleyip pişiriyoruz katılaşınca vanilya ve 1 kaşık tereyağı ek esip homojen bir krema elde ediyoruz.
- Kızaran milföyleri ortasını bıçakla ayırıp krema kaşıkla koyup kapıyoruz.
- Herbirine birebir süreç yapıp eritmiş olduğumuz çikolatayı kaşık yardımı ile milföyleri üzerine serpiyoruz.
Not: çikolatayı bir kaba koyup kaynamış suyun içine bırakırsak basitçe erir.
Kremalı Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

