Kremalı Mantarlı Tavuk

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 kesim tavuk bonfile
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • 1 paket erişte ya da makarna dileyen istediğini yapabilir

Mantar sos için;

  • 400 -500 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk bonfileleri kalın olduğu için uzunlamasına kesiyoruz.
  2. İncelik seçimi size kalmış.
  3. Onları yağ, tuz, pul biberi ve karabiberle marine edip 1 saat falan dolapta bekletiyoruz.
  4. Tavaya biraz yağ alıp dinlenen tavukları kızartmaya başlıyoruz kızarmaya yakın 1 yemek kaşığı tereyağını atıp onunla birlikte kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Ayrı bir tencerede erişte ya da makarna haşlıyoruz.
  6. Haşladıktan sonra az biraz tereyağı eritip içine atıyoruz.
  7. Tavukları pişen tavanın içine soğan ve sarımsak ekleyip kavrulana kadar pişiriyoruz.
  8. Kavrulduktan sonra mantarları ekliyoruz suyunu salıp çekince içine krema ve tuz ekleyip kıvam alınca altını kapatıyoruz.
  9. Servis tabağının kenarına eriştemizi onun yanında kızaran tavuk bonfileyi kesip yanına koyuyoruz.
  10. Üzerine soslu mantar sosumuzuda ekleyip sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kremalı Mantarlı Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Tadında Tavuk Yanında Kremalı Makarna
Çikolata Soslu Antep Fıstık Muhallebili Etimek Tatlısı
Çökelek Kavurması
Glutensiz Şekersiz Enerji Topları
İskender Tadında Kavurma
El Açması Balkabağı Böreği
Hdabla | © 2025 |