Kremalı Mantarlı Soslu Köfte

Kremalı Mantarlı Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
- 450 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı ufalanmış ekmek
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Sebze sote için;
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 kase doğranmış mantar
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 100 gram krema
- Yarım çay bardağı su
Üzerine;
- Rende kaşar 50 gram
Kremalı Mantarlı Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı rendele kıymayı ekle karabiberi kimyon tuz ekmek kırıntıları ekle güzelce yoğur, yuvarlak kalın köfteleri fırın tepsisine diz. 180 derece fırına at kızart.
- Sote havuçları rendele soğanı ince ince kıy, kıyılmış mantar zeytinyağ ile süratli ateşte sotelenen sebzelere biber ekle tuz, karabiber ek et nişastayı ek ederek yarım çay bardağı su ekle karıştır.
- Ardından kremayı ek et ve ocak üzerinde birbirine güzelce karıştır.
- Kızaran köftelerin üzerine soteyi bölüştür, rende kaşar ek et tekrar fırına at kaşar eriyene kadar pişir. Afiyet olsun.
Kremalı Mantarlı Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

