Kremalı Mantarlı Makarna

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket spagetti
  • 8 adet mantar
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yaprak taze fesleğen yahut 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Çeyrek çay bardağı zeytin yağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Spagetti suyuna akdeniz tuzu oranında en az 2 yemek kaşığı tuz ekleyerek haşlıyoruz,.
  2. Doğranan mantarları tavaya çok az su ekleyerek kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirelim,.
  3. Daha sonra evvel soğan ve zeytinyağı ile 1 dakika kavurduktan sonra tereyağı ve sarımsağı ekleyerek ve 1 dakika daha kavuralım,.
  4. Kremayı ekleyip, fokurdamayı gördüğümüzde baharatları ekleyerek tabanı tutmadan evvel ocaktan alalım.
  5. Haşlanan makarnamızı süzdükten sonra 2 kaşık tereyağını ekleyerek 3 dakika dinlendirip, tabağa servis yaparak üzerine hazırladığımız sosu ekleyebiliriz.

Afiyet olsun 🤗.

Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Muzlu Traliçe
Tane Tane Pilav Tarifi (Tutturamayanlara Özel)
Efsane Borcam Tatlısı (Videolu)
Patatesli Ve Patlıcanlı Oturtma
Ton Balıklı Domatesli Mozzarellalı Gnocchi
Bebeklere Pirinç Unlu Mama (Muzlu) (6+Ay)
Hdabla | © 2025 |