Kremalı Mantarlı Makarna
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket spagetti
- 8 adet mantar
- 1 kutu (200 ml) krema
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yaprak taze fesleğen yahut 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeyrek çay bardağı zeytin yağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Spagetti suyuna akdeniz tuzu oranında en az 2 yemek kaşığı tuz ekleyerek haşlıyoruz,.
- Doğranan mantarları tavaya çok az su ekleyerek kısık ateşte suyunu salıp, çekene kadar pişirelim,.
- Daha sonra evvel soğan ve zeytinyağı ile 1 dakika kavurduktan sonra tereyağı ve sarımsağı ekleyerek ve 1 dakika daha kavuralım,.
- Kremayı ekleyip, fokurdamayı gördüğümüzde baharatları ekleyerek tabanı tutmadan evvel ocaktan alalım.
- Haşlanan makarnamızı süzdükten sonra 2 kaşık tereyağını ekleyerek 3 dakika dinlendirip, tabağa servis yaparak üzerine hazırladığımız sosu ekleyebiliriz.
Afiyet olsun 🤗.
Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












