Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote

Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • Yarım paket krema
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (yarım tavuğa yarım mantara bölünecek)

Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar küp küp doğranan yarım çay bardağı zeytinyağı ile sotelenmeye bırakılır .
  2. Suyunu salıp çekmeye başlarken küp küp doğranan soğan ve biberler eklenerek sotelenmeye devam edilir.
  3. Soğanlarda yumuşadıktan sonra salça, baharatlar ve sıcak su ek edilerek eklenen su çekene kadar altı kısıkta bırakılır.
  4. O esnada mantarlar sapları ile birlikte julyen biçimde doğranarak kalan yağ ile birlikte farklı bir tavada sotelenmeye bırakılır.
  5. Suyunu salıp çeken mantarların üzerine yarım paket krema, tuz ve karabiber ekşenerek kremanın ağırlaşması sağlanır.
  6. Krema çekmeye başlayınca altı kapatılarak tabağın tabanına mantar sos üzerine tavuk sote ek edilerek servis edilir.

Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Izgara Tavuk
Kupta Kaşık Pastası
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Kıymalı Kaşar Peynirli Pide
Lavaş
Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet