Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote

Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • Yarım paket krema
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (yarım tavuğa yarım mantara bölünecek)

Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklar küp küp doğranan yarım çay bardağı zeytinyağı ile sotelenmeye bırakılır .
  2. Suyunu salıp çekmeye başlarken küp küp doğranan soğan ve biberler eklenerek sotelenmeye devam edilir.
  3. Soğanlarda yumuşadıktan sonra salça, baharatlar ve sıcak su ek edilerek eklenen su çekene kadar altı kısıkta bırakılır.
  4. O esnada mantarlar sapları ile birlikte julyen biçimde doğranarak kalan yağ ile birlikte farklı bir tavada sotelenmeye bırakılır.
  5. Suyunu salıp çeken mantarların üzerine yarım paket krema, tuz ve karabiber ekşenerek kremanın ağırlaşması sağlanır.
  6. Krema çekmeye başlayınca altı kapatılarak tabağın tabanına mantar sos üzerine tavuk sote ek edilerek servis edilir.

Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Yufkalı Kaşarlı Ezine Peynirli Börek
Mandalina Soslu Etimek Tatlısı
Kremalı Tavuklu Makarna
Supangle
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye
Muzlu Lorlu Kasık Dökmesi
Hdabla | © 2024 |