Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote

Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk göğsü
- 1 paket mantar
- 1 adet soğan
- 3 adet biber
- Yarım paket krema
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı köri
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı (yarım tavuğa yarım mantara bölünecek)
Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuklar küp küp doğranan yarım çay bardağı zeytinyağı ile sotelenmeye bırakılır .
- Suyunu salıp çekmeye başlarken küp küp doğranan soğan ve biberler eklenerek sotelenmeye devam edilir.
- Soğanlarda yumuşadıktan sonra salça, baharatlar ve sıcak su ek edilerek eklenen su çekene kadar altı kısıkta bırakılır.
- O esnada mantarlar sapları ile birlikte julyen biçimde doğranarak kalan yağ ile birlikte farklı bir tavada sotelenmeye bırakılır.
- Suyunu salıp çeken mantarların üzerine yarım paket krema, tuz ve karabiber ekşenerek kremanın ağırlaşması sağlanır.
- Krema çekmeye başlayınca altı kapatılarak tabağın tabanına mantar sos üzerine tavuk sote ek edilerek servis edilir.
Kremalı Mantar Yatağında Körili Tavuk Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






