Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons)
Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons) Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet kültür mantarı
- 1 adet soğan
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı süt kreması
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- Dere otu
Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarın zarları alınır iç kısmındaki sap çıkarılıp temizlenir (mantar yıkanmaz!) daha sonra ince ince doğranır.
- Tencerede tereyağı eritilir.
- Yemeklik doğranmış soğanlar konulur 3-4 dakika kavrulur.
- Mantarlar eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.
- Un ek edilir karıştırılır.
- Sıcak su eklenir.
- Kaynayan suya süt dökülür tekrar kaynayana kadar daima karıştırmaya devam edilir.
- Tuz, karabiber, süt kreması eklenir, yeterlice karıştırılır yoğunlaşana kadar pişirilir.
- Dereotu ile süslenir. Afiyet olsun 🩷😍.
Kremalı Mantar Çorbası (Crème De Champignons) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






