Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram mantar (kültür mantarı tercih edebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su (veya tercihe nazaran et/tavuk suyu)
  • 2 yemek kaşığı krema (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam muskat rendesi (isteğe bağlı)

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın.
  2. Tereyağını tencerede eritin, mantarları ekleyip orta ateşte suyunu salıp çekene kadar 6-7 dakika soteleyin.
  3. Unu ekleyin, 1-2 dakika kavurun (kokusunun çıkması yeterlidir).
  4. Süt ve suyu yavaş yavaş ek edin, çırpma teliyle karıştırarak topaklanmasını önleyin.
  5. Kaynamaya başlayınca altını kısın, tuz ve karabiber ekleyin. İsteğe nazaran biraz muskat rendesi de katabilirsiniz.
  6. 10 dakika kadar pişirin. Daha pürüzsüz isterseniz blenderdan geçirin.
  7. Kremayı ekleyin, 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Kfc Tadında Tavuk
Akşam Yemeği Menüsü / Bayram Sofralarınıza Çok Yakışır
Cevizli Tahinli Kurabiye
En Güzel Kabak Mezesi
Patetes Yatağında Patlıcan
Herse (Keşkek)
Hdabla | © 2025 |