Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket mantar (yaklaşık 10 adet)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı su (2 bardak soğuk + 2 bardak sıcak)
- 1 kutu krema (200 cc)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık kırmızı toz biber
- Birkaç yaprak maydanoz
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanları ince ince doğruyoruz.
- Ardından mantarları yıkayıp istediğimiz boyutta doğruyoruz.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekliyoruz.
- Eridikten sonra soğanları ekliyoruz ve hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların içine mantarları da ekliyoruz.
- Orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra unu ek ediyoruz ve unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da soğuk suyumuzu ekliyoruz.
- Çorbamızı orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamız kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.
- Çorbaya oda ısısındaki kremayı ve karabiberi ek ederek karıştırıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz.
- Son defa tuzumuzu da ekliyoruz.
- Karıştırarak çorbamızı ocaktan alıyoruz.
- İsteğe bağlı sos: çorbamızın sosu için tavaya tereyağını alıp eritiyoruz.
- Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdırıp ocaktan alıyoruz.
- Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosumuzdan gezdiriyoruz.
- Dilerseniz sosu tencereye aktarabilir ve karıştırarak servis edebilirsiniz.
- Sos yapmak istemeyenler için üzerine maydanoz ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🍄🎀🍲.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





