Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt yahut 200ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3,5 su bardağı su

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
  2. Daha sonra tencereye alıp ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşinceye kadar kavuralım.
  3. Doğradığımız mantarları da ek edip mantar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  4. Daha sonra onu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra 1,5 su bardağı süt ya da bir paket kremayı ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirelim.
  5. Altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatın.
  6. Ocaktan almadan tuz ve karabiber de ekleyip altını kapatalım ve çorbamz hazır afiyet olsun. 😋.

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Çikolatalı Pasta
Etli Güveç Tarifi
Patates Muffin
Sufle
Tencerede Mangal Tadında Tavuk
5. Gün İftar Menüm
Hdabla | © 2025 |