Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1-2 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt yahut 200ml sıvı krema
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 3,5 su bardağı su
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mantarları güzelce yıkayalım ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım.
- Daha sonra tencereye alıp ince doğradığımız soğanı ekleyelim ve biraz pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Doğradığımız mantarları da ek edip mantar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Daha sonra onu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra 1,5 su bardağı süt ya da bir paket kremayı ekleyip orta ateşte kaynamaya başlayıncaya kadar pişirelim.
- Altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatın.
- Ocaktan almadan tuz ve karabiber de ekleyip altını kapatalım ve çorbamz hazır afiyet olsun. 😋.
Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
