Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr mantar
  • 100 ml sıvı krema
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 2 su bardağı oda sıcaklığında su (azaltıp çoğaltabilirsiniz)

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarlar yıkanır sap kısmı ayıklanır. Minik küpler halinde doğranır bekletilir.
  2. Daha sonra soğan minik minik doğranarak uygun bir tencerede zeytinyağında kavrulur. Üstüne doğranmış mantarlar eklenip suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Sonra un eklenip bir iki dakika kavrulur. Üstüne krema eklenip karıştırılır.
  3. En son suyu konulup karıştırılıp 10-12 dk kısık ateşte pişirilir. En son baharatlar ve inci kıyılmış maydanoz da eklenerek kapatılır sıcak sıcak servis edilir.

Kremalı Mantar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Andaloz Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi
Tuzlu Kurabiye
Kuru Patlıcan Dolması
Köz Patlıcan Ve Biberli Sos
Domates Sos Tarifi (Patlıcan Ve Kapya Biberli )
Napoleon Pasta
Hdabla | © 2025 |