Kremalı Mantar (Çok Amaçlı)

Kremalı Mantar (Çok Amaçlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 ml krema
  • 1 çay bardağı donmuṣ bezelye
  • 5 yemek kaṣığı sıvı yağ
  • 1 küçüğe yakın kuru soğan (ufskça doğranmıṣ)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 adet mantar
  • 100 gram sürülebilir peynir (kräuterlı,yani otlu krem peynir,)
  • 1 yemek kaṣığ kräuterlı(otlu) tereyağ

Kremalı Mantar (Çok Amaçlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencere tavaya sıvı yağ konur, soğan ek edilir ve karıṣtırarak kavrulur.
  2. Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
  3. Soğan kavurduktan sonra mantar ek edilir, karıṣtırarak kavrulur.
  4. Mantarlar suyunu saldıktan sonra ve yavaṣ yavaṣ suyunu çekmeye baṣladıktan sonra krema, sürülebilirpeynir,çeṣnili sürülebilir tereyağ ve bezelye ek edilir.
  5. Bir kaç çeşit karıṣtırdıktan sonra, tuz karabiber ek edilir. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra sosumuz hazır.
  6. Daha koyu kıvam elde etmek isterseniz sürülebilirpeynir sade olarak ek edebilirsiniz. Durdukça katılaṣacaktır, denetimi olarak süt ekleyebilirsiniz.

Kremalı Mantar (Çok Amaçlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Sodalı Frozen Tarifi
Fırında Havuç Mezesi
Kremalı Elmalı Kek
Kremalı Domates Çorbası
Kolay Meze Havuç Tarator
Elmalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |