Kremalı Mantar (Çok Amaçlı)
Kremalı Mantar (Çok Amaçlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 100 ml krema
- 1 çay bardağı donmuṣ bezelye
- 5 yemek kaṣığı sıvı yağ
- 1 küçüğe yakın kuru soğan (ufskça doğranmıṣ)
- Tuz
- Karabiber
- 5 adet mantar
- 100 gram sürülebilir peynir (kräuterlı,yani otlu krem peynir,)
- 1 yemek kaṣığ kräuterlı(otlu) tereyağ
Kremalı Mantar (Çok Amaçlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencere tavaya sıvı yağ konur, soğan ek edilir ve karıṣtırarak kavrulur.
- Ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
- Soğan kavurduktan sonra mantar ek edilir, karıṣtırarak kavrulur.
- Mantarlar suyunu saldıktan sonra ve yavaṣ yavaṣ suyunu çekmeye baṣladıktan sonra krema, sürülebilirpeynir,çeṣnili sürülebilir tereyağ ve bezelye ek edilir.
- Bir kaç çeşit karıṣtırdıktan sonra, tuz karabiber ek edilir. Bir kaç dakika kaynadıktan sonra sosumuz hazır.
- Daha koyu kıvam elde etmek isterseniz sürülebilirpeynir sade olarak ek edebilirsiniz. Durdukça katılaṣacaktır, denetimi olarak süt ekleyebilirsiniz.
Kremalı Mantar (Çok Amaçlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






